Jumaat, 29 April 2011

Al-fatihah

salam takziah buat rakan sekerja...
kehilangan putera sulung mlm td...
tersa sayu mendengar khabar berita td...
anak pertama yang dinanti di jemput Allah..
bagaimana perasaan seorang ibu yang mengandungkan selama 9 bulan..
terpaksa melahirkan seorang anak yang sudah tidak bernyawa..
ya Allah kuatkanlah hati mereka...
gantikanlah bahagia di hati mereka...=(..

sy yang mendengar terasa sedih..inikan pula mereka yang mengalami..tak dapat sy bayangkan...
sabarkanlah hati mereka yaAllah dengan ujian mu ini...
sama2 kita sedekahkan AL-FATIHAH buat si kecil..
si kecil itu akan setia menanti ibunya 'disana'...

pg yg tak bpe cerah..huhu


aslmkm n selamat pg....
pg ni hujan lg kt sini..lebaaaaaaaattttt...
mcm bse,sy g kje tanpa si merah...yg beroda 2..
setiap kali hujan de yang beroda 4 akan amek dan hantar sy g kje...
terima kasih yeeeee....=)..
mmg sy tak boleh terlalu byk kne hujan...
sket2 tu ok la kn...tp klo byk sgt padah nmenye..huhuhuhu..
hari ni sy tak usik fb,sbb fb sy dh deactive sementara...
untuk beri laluan kepada....hmmmm...tak nk ckpla...terguris ht...wewewewew
eh,pg2 kne ceria..g kje kne ceria...
ok la,kne gosok baju,nnt kol 8 nk g kje dh...

ucapan sy arini: selmat bekerja,selamat menghadiri kelas kepada yang sedang belajar,dan selamat pg semua!!!!!!!pg ini sy akan cuba tenang tanpa memikirkan hal yang mengusutkan kepala sy...Allah...ya Allah yg tau..=)

Khamis, 28 April 2011

kecewa vs (^_^)

Alhamdulillah...=)
Allah maha adil....sy kecewa dan Allah gantikan dgn berita yg gembira...
semoga sy dapat melaksanakan amanh ini dgn baik...
dan semoga ini adalah keputusan yang baik yg sy buat...

seandainya dengan 'membiarkan',manusia itu akan bahagia..
maka sy memilih untuk 'membiarkan' agar manusia itu bahagia..

biar manusia itu melakukan sesuatu yang membuat dia bahagia...
dan sy tidak akan sesekali menyedarkan manusia itu bahawa sy sedang kecewa yg teramat..huhuhu

p/s: ayie,aku tak berpeluang nk bercte2 ngn ko coz i know ko agak bz ngn final..wish u luck n wish me luck for my new environment,new frend,new car(cet brangan)hehe,new salary(rendah sket la dr skang)hehehe n all for my new things...esk aku nk ajak dorg g makan mama&papa grill kot nmenye..hehehe...nk bg ayah n umi rse mkn kt tmpt cmtu...nk kt hotel aku tak mampu lg..huhu..mlm ni aku bli kn sate..ko nk??hahahahaha

Rabu, 27 April 2011

stop!!!

SAYA BERHENTI SEKETIKA HOBI MEMBACA NOVEL DAN MENDENGAR BEBERAPA JENIS LAGU....
kerna itu adalah permintaan dari hati sy...

~diam~

cte pg td....


sekeping gmbr yg mampu memberi 10001 mkne...
ucapan terima kasih yg tak terhingga wt org yg sudi menghantar dan menjemput sy ke tempat kerja pg td...
hujan katenye...so takut sy terkena hujan...
sgt2 baik kn???..terima kasih byk2...
sy masih dlm hilang mood untuk menulis,menaip dan bercerita...
want b alone...sy nk muhasabah balik keptusan2 yg sy buat...
adakah yg terbaik @ sebaliknye...
tp y tahu,Allah maha adil kn??? n i put 1000% trust to ALLAH...
"what u give,u get back"

~THE END~

thnks untie n kwn2 n my bro

Kepercayaan itu ibarat pemadan (eraser), semakin banyak kesalahan yang dilakukan maka semakin mengecillah ia... ;)

pg2 bukak blog dapat pesanan yang tidak terhingga ni...=)
thnks untie...
sememangnya betul kata-kata tu...


Selasa, 26 April 2011

sabar itu penting kn???huhu

bila manusia memberi sebuah kepercayaan...
jangan pernah kita sia-siakan..
kerna sekali kepercayaan itu hilang,sukar utk ia dtg kembali..

taknk pke...so relax k tiqah...cheer!!!..
hmmm..smlm de member bgtau de org mntak no fon sy..
hohohohoho..nasb bek member dh fhm yg sy mmg takkn pernah sekali bg no kt org yg bru sy kenal...
klo pandai cri tu kre bonus..klo nk bg kem salam je la...huhuhuhu..
arini rse letih...thnks to sya sbb tenangkan sy mlm td..
thnks sya...=)..i'm okay..totally okay...
betul cakp sya "percaya pd Allah..walau ape pun yg kita hilang,kita masih de Allah...Allah maha kuasa,DIA mampu membalas setiap sesuatu perkara...Allah akan beri kita yg terbaik,dan kita harus berusaha menjadi yang terbaik.."..
pastu kluar lunch td,de org ajak teman dia...
so teman kn jgk sbb sian dia g sorg,mkn lunch sme2...
u make me forget about my problem...len kli kte lunch lagi ea...together...=)
dlm krete dgr lagu mahir zain..bertambah tenang ht ble dgr lirik2 dia...
thnks sgt2...balik rumah,rse nk rehat n nk tgk secret garden..
yg len tu BUBYE je...letih nk pke..bnde berulang...grrrrrr....
ok la.penat nk marah2 ni...tak ske...so SMILE!!!!=)

Isnin, 25 April 2011

hilang mud...

GERAM..PANAS..SEMUA DE...
SY PALING TAK SKE ORG MENIPU!!!
SY TAK KESAH KLO SY TAK TAU..
NI SY TAU...
NPE NK TPU????????

Sabtu, 23 April 2011

fluuuuu...pns....semua ada


demam2 pke psl ni...
takut tak terbayar klo amek...tp klo dpt kje jauh n balik mlm...
ayah mmg tak bg nek mtr..=(..
adakah terpaksa sbb ayah n umi galakkan...
hmmmmm....restu tu yg penting tu..hehehe
takleh nk tulis pjg2 la...
dmm n cm tak larat nk tampung laptop ni...
lme dh tak demam..jgn teruk sudahhh...isnin nk kje...huhuhuhu...
tp nk ucap tq kt ainil sbb sudi teman td...terubat atleast..tq so much..=)..
"SECRET GARDEN"

P/S: to ayie,wat do u think???n jgn bgtau emi..abh kete tu nnt di kebas..hehehehhe...aku nk bg umi n ayah nek kete baru...tak dpt inspira,saga jd la..huhuhuhu

Isnin, 18 April 2011

=)


hari ini mula kerja dengan bos baru tp masih di RHB...
kak wana name dia...
mke cm serius tp ok sbnye...
=)
tp entah knp arini rse cm hepi smcm..tak tau knp...
=)..

Ahad, 17 April 2011

wehuuuuuu...

fuhhhhhhhhh...
oleh kerana terlalula tensionnye...
mle la projek mengubah suai bilik n mengemas...
cadar baru....gaye baru...wewewewew
skeeeeeee...=)...
jp g tgl wt soalan SPM...so harap leh la siap yeee....
pasni nk wt pe plak ea..hehehe

Jumaat, 15 April 2011

scary mery...ketakutan 100%..keberanian 0%

sy perlu menyiapkan hasil tangan struktur untuk di send kpd Qdees...
ok,the point is..sy dilanda migrain...
sbb terlalu2 risau ngn tugasan ni..
tak kompem dpt lg,tp dh mntak nk tgk cre sy wt soalan utk kelas peperiksaaan sampai STPM!!!????????????
tu yg bertambahhhhhhhhhh tekanannye....
50-50 je perasaan mse ni..
teruja + tekanan = tak yakin dri 100%..
huhuhuhuhuhuhu
dude plz give me an advise,tp jgn delitkan ayat "ske ko la"..atau yg bersamaan dgnnye..
mud memborong bku cm down sket...sbb asemen ni..
terpke jgk klo sambung MA...leh ke bg komitmen???hmmmm...
NURUL ATIQAH dalam keadaan kepeningan kelalatan...hohohohohoho...

Khamis, 14 April 2011

Q-Dees...

ok...esk adalah harinya...
temuduga sebagai penulis pendidikan...
sangat berat rsenye...
berkali-kali membaca karya untuk di bawa ke temuduga..
semoga penemuduga berlembut hati membaca karya sy untk adik2 berusia 8 tahun...
karya pertama...

jujurnya sy sangat takutttttttttttttttt!!!!!!
yaAllah....
permudahkan semuanya....=/

Rabu, 13 April 2011

pesta memborong!!!

sy akan pastikan pesta buku tahun ni sy perg lg...
walau apapun yg terjadi..
sbb de org bgtau anis ayuni kua bku bru nnt...waaaaaaaaa!!!
sy mauuuuuuuuu...=/..
spe yang nk pergi,jom ramai2 pergi ye..
22 april-1 mei 2011...
terujaaaaaaaaaaa!!!!!!!..dh terbayang dh nk borong bku2...wahhhhhhhh...
msti balik sy senyum je mse naik komuter...hahahahhha

jantung nk tercabot....

huhuhu...
perasaan sy hari ini adalah sgt2 berdebar...
semakin dekat intervw,smkin berdebar...
dup..dap..dup..dap...
dapt ke???
bleh ke??ske ke dorg bce karya sy???
hmmmmmm....
semga apa yg dihajatkan terlaksana...
umi de ckp td "doa byk2..tp berat ht umi ckp insyaAllah.."..
tp still risau...ya Allah....setiap kli temuduga msti cmni...mud plak nek trun..ceat je tensionnye..huhuhu
dlu intervw RHB pun cmni jgk...siap berair mata sblm g..punye la tension..huhu
yg pastinye SY SGT BERDEBAR!!!!!!!!!...
semoga semuanye dipermudahkan...amin...=/

Selasa, 12 April 2011

siapa pkcik mutalib????

alkisahnya enrty kali ini perihal novel yang sy order..
seminggu lebih tak sampai2...jd sy nekad untuk cll pihak publisher...
betapa terkejutnya bila pihak sana bgtau yang novel sy sudah diterima oleh "mutalib"..
dlm ht sy...siapa pulak pakcik mutalib ni..
dorg sruh sy cll mutalib tu tp dorg bg no ic lme..hehehe...
so sy pun ckp "klo u all mntk sy cri mknenye sy kne ketuk setiap rumah n tnye spe pkcik mutalib yang ambil bku sy??cmtu??...pastu sy tergelak...hehehehe
okay la,sy sbar lg...sy tanye so mcm mne skarg??
dorg jwb "cik atiqah kne cll pjbt pos..."
aik???sy kne cll???huhuhu..its ok,takpe sy cll...
tp agaknye dorg tau mmg tangjwb dorg klo curier slh anta..
so dorg cll sy semula n cakap yang dorang akan hantar semula novel yg sy nk..3 buah semuanya...
tbe2 hari ni,atas katil de 5 buah...3 buah novel yg "hilang",2 buah novel yang diganti...=)..
mlm ni pulak pihak pejbt pos cll nk kompemkn nvel tu dh sampai kpd sy...
nasib baik mud sy baik hari ini..=)...
mmg dorg tersalah hantar...aiyooooo...plz la...nasib baik brg tak rosak..
klo rosak,sy tk nk duit,tp sy nk jgk brg yg sme..leh tak cmtu??hehhe
tp serius sy mmg sgt mementingkan "kesihatan" buku2 sy...
sbb SY SYG BUKU SY...=)

p/s: kpd pihak publisher terima kasih sbb berusaha mencari semula brg sy dr en mutalib tu..heheh...to pejabat pos,terbukti yg anda juga berusaha mncari...so,waktu ni sy sedang tersenyum sambil membalut novel2 sy...=)..tq semua...sebab sebahagian novel2 tu hnye dpt klo order..tq

Isnin, 11 April 2011

KUMO..hehehehe

alhamdulillah..selesai menulis satu cerita pendek buat interview jumaat ni..
"KUMO SI GADIS AJAIB"..
hehehehe..nk tergelak pun ade baca tajuk ni..
mati akal sebenrnye memikirkn tajuk pe nk di tampal..hehehe
terima kasih pd yang sentiasa menjadi pendorong untuk sy supaya terus bersemangat untuk interview nnt..jutaan terima kasih teristimewa buat umi dan ayah dan juga 'awk'..=)
buat teman-teman, cikgu zul, hanna blink2..hehehe...
doakan sy dapat mencapai cita2 ye...
walau pun sedikit kurang berkeyakinan,tp...hmmm...yakin kn juga..hehehe.
doakan sy ye!!!!!=)

Ahad, 10 April 2011

pg..pg...sob..sob..

pagi-pagi bukak lptop dan buka MEINMEMORY...=)
yezzzzzzz de post bru...tp cm sob..sob je....huhuhuhu

to my dude: FYI smlm aku try cll ko..but u didnt pick up my cll...still rosak ke tepon tu???hehehe
juz want to share a story....

dan pagi-pagi ni sy dh dengar lagu endang estaurina..
sbb si dude ni post kt blog dia...

to my dude: insyaAllah aku doa ko dpt blek ea...insyaAllah jgk klo aku dh de permenant job,duit yg aku kumpul untuk master tu aku krem kt ko sket...
its ok kn,lepas bayar yuran 1 semster dh ok dh...
pastu leh kumpul lg...as long as my family hepi..
nnt klo dh kumpul byk,aku nk anta umi n ayah g umrah...
mak n ayah kawan aku de rezki g next week...
so do i...i want my parent de pluang g sne even without me...=)
doa aku dpt job ni n doakan ni adalah permenant job yang terbaik yg aku dapat ye...

ok la..salam ko td aku jawab...waalaikumsalam

Sabtu, 9 April 2011

kusut cari idea

hari dan minggu ini adalah hari yang sangat mencabar bagi sy..
sy harus menyiapkan satu cerita pendek..
khas bagi adik-adik yang berumur 8 tahun..
huhuhuhu
yaAllah permudahkanla ia...
andai ini rezki yang Engkau berikan padaku,permudahkan la...

de sesiapa bleh tlg bg idea..jenis cerita macm mana yang disukai???hmmm

Khamis, 7 April 2011

jngannnnnn!!!!!!

ada satu perasaan aneh melanda jiwa dan hati sy...
apakah?????adakah????bagaimanakah????
hmmmmm....
hendak berehat melelap mata...semoga esk menjanjikan bahagia...
berpindah ke tempat baru..orang baru....
berdebar ble nmpk td...knp yeeee????
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Rabu, 6 April 2011

weeeeeehuuuuuuuu...=)


tbe2 bunyi...kring2...(lagu hp)heheheh
angkat je..de org tanye...
"cik atiqah masih ingin teruskn tempahan novel cik ke???"
jawapan "takpe,sy dh amek aritu,yg lg 2 cncel sbb sy dh order ngn publisher"...
pe yg penting MPH alamanda dh on semula....
sangat teruja dan seronok!!!!.^_^
sy akan borong bku lg!!!!!!!!..


Isnin, 4 April 2011

baik punya lending...


hari ini adalah hari yang menyakitkan..hehehe
tengah sedap2 bawak kenderaan 2 roda...
tbe2 terasa de something kt tapak tangan..
tak tgk pun ape..ble cuba buang rupenye binatang cm dlm gambr tu..
cmtu la agaknye gaye dia melepak atas tangan sy pg td..
sambil tgu lampu hijau,sempat buang ekor dia yg tetinggal..aishhh...
meremang jgkla muka2...maklumla first tyme..slalu dpt elak..
tbe2 hari ini nasib tak bpe baik...hehehe...
so sampai pjbt tapak tangan bengkak..
manager kate kalo de elergic lain,kne g klinik..
tp so far okay..cme rse jgk la sakitnye...
cmni upenye kne sengat ngn binatang tu...nk demam rse..hehehehe..
harap esk dh surut bengkaknye...=)

Ahad, 3 April 2011

the winner is.....


The one who could win my heart is who could win my parents' heart...chuwaaaaaa!!!=)

campur imaginasi


asam pedas...itulah menu tengahari ktrg sekeluarga...=)
cuma bezanya sy masak guna ikan baung...ikan sungai...
yang ayah mancing....
disebabkan umi pergi kerja,jd sy mengambil alih tugas umi hari ni..
selalunye mmg umi yang masak sbb lebih yummy..hehhehehe...
bila memasak ni terasa macam main masak2...
masuk je pe yang terlintas dalam imaginasi..heheheheh...
ckup rasa manis,masin,sikit masm2...kre jd..hehehehe...
selamat menjamu selera!!!!..=)

p/s: ayie,tak nk try wt asam pedas ke kt sne...antara yang termudah untuk ko wt...one more thing,klo fon ko dh ok,cll ktrg tau...tbe2 rse kesian plak kt ko sorg2 kt US tu..huhuhuhuhu..

Jumaat, 1 April 2011

dulu vs kamu

sy tak tau knp ht sy takde pd "kamu"...
mungkin sy sudah terbiasa dengan yang "dulu"...
sy sayang yang "dulu"...
sampai takleh nk berpisah...
akan sentiasa ada menemani walau tak "berfungsi"..huhuhu
"kamu" sy pilih tidak sepenuh ht...
separuh je..jd bila ''kamu'' buat hal,sy rse mcm nk tukar ''kamu''...
tp sy tau,sia2 kalau sy wt cmtu...sbb baik sy simpan duit untuk beli yang macam "dulu''...

kerna yang ''dulu'' tetap dihati..
oh SONY ERICSSON ku...huhuhu...

p/s: to my ''dulu''(sony ericsson) kamu tetap dihatiku....for my new ''kamu''(nokia) sy semakin tidak betah bersama kamu...bilala nk bli sony semula ek....huuhuhuhu...