Isnin, 28 Ogos 2017

sedikit demi sedikit

Assalamualaikum

masa yang berlalu takkan mampu untuk kita kejar. Sebab tu nikmati setiap detik dan saat selama kita mampu. lg 3 bulan sy akan bertukar status. semoga allah permudahkan semuanya. Apa yang pasti sy dapat melihat hikmah yang Allah tunjukkan kpd sy skrg. satu persatu doa saya diterima. dimakbulkan. betapa kasihnya Allah kepada sy. Sungguh sy bersyukur yang teramat.

Jika diberi kesempatan rumah mini sy akan mula dibina hjung sept. semoga rumah itu menjadi tempat kenangan penuh kebahagian sy bersamanya nnt. :). debar sungguh rasa menanti hari. segala persiapan sudah sedikit demi sedikit sy selesaikan. semoga Allah permudahkan semuanya. amin.


Alhamdulillah...=)
Allah maha adil....sy kecewa dan Allah gantikan dgn berita yg gembira...
semoga sy dapat melaksanakan amanh ini dgn baik...
dan semoga ini adalah keputusan yang baik yg sy buat...

seandainya dengan 'membiarkan',manusia itu akan bahagia..
maka sy memilih untuk 'membiarkan' agar manusia itu bahagia..

biar manusia itu melakukan sesuatu yang membuat dia bahagia...
dan sy tidak akan sesekali menyedarkan manusia itu bahawa sy sedang kecewa yg teramat..huhuhu

p/s:

Rabu, 24 Mei 2017

Second Level

Assalamualaikum blog.

Alhamdulillah 13/5/2017 sy selamat menjadi tunang kepada Muhammad Aiman Assmad. Seorang lelaki yang tak pernah terlintas yg sy akan bertunang dengan dia.. hahahhaha

Semuanya terjadi terlalu pantas dan dengan aturan Allah.. semoga aturan Allah ni memberi kebahagiaan berpanjangan buat kami. semoga jodoh kami kekal hingga syurga..

Al-kisah malam sebelum hari pertunangan. ramai makcik2 yang pelik sbb de la hiasan tirai utk sudut berendoi. de yg berbunyi "cntiknya cm nk sambut menantu je"..hahahaha.. gulppp.. dh setel semua. tengah malam tu sy bincang ngn ayah n umi.. sbe salah plak sbb xbgtau saudara mara kn. akhirnya pagi subuh tu ayah n umi war2kan dalam ws group family besar masing2. terkejut semua. pagi2 lagi dh sampai umah. ada yang ckp npe cbgtau klo x boleh sponser hantaran special sket..hehehhe.. Allahu.. sy xharapkn apa2. cukup sekadar doa supya semuanya berjalan lancar akhir tahun ni. insyaAllah.

Perasaan pertama kali bertemu mertua??? hahahah.. haruslah serammm..hahhaha.. tp Alhamdulillah mertua sy sebaya umi. jd masih dalam mood gile2..hehehe.. boleh berborak bersama. xrse kekok langsung..ecewahhhh...gataiinaaa..hahahhaha.. pertama kali smua org tgk aiman mse hari kami bertunang. tp aiman tunggu kt lua je.. bsela kn.. ble dia nk bercakap de je yg kacau kami.. naik segan..pdhl kdg2 nk bgtau psl hntran ke pape je..hahahah.. selesai malam berkemas. siang berkemas. mak aiman ajak sy makan tghri dan teman dorg jalan2 kt bangi centrel. seram gak kn..hahah.. tp ikut je.. aiman lepaskn sy dgn adik dia, mak dia dan makcik dia. Alhamdulillah selesa kami bersama. gelak jangan kata sampai lpe aiman kt mne..hahahhaha..

De yg tanya sy. cmne ht sy terbuka utk dia. Wallahi sy xtau. Allah yg pegang ht sy. maka hnya Allah yg berhak menentukan kemana arah hati sy. Sy menerima seadanya takdir Allah. kekok jgk bila lepas bertunang bru nk bljr bcinta kn..hahahha.. tp xpela bcinta ngn tunang sndri kate org. hahahha.. sy harap bahagia ini kekal ke akhirnya. setia ini kekal ke akhirnya. dan redha Allah sentse bersama kami. insyAllah,.

okla, insyaAllah nnt pape update sy tulis lg ye. :)

Selasa, 9 Mei 2017

Alhamdulillah..

Hadirnya tanpa kusedari
Menggamit kasih cinta bersemi
Hadir cinta insan padaku ini
Anugerah kurniaan Ilahi

Lembut tutur bicaranya 

Menarik hatiku untuk mendekatinya
Kesopanannya memikat di hati
Mendamaikan jiwaku yang resah ini

Ya Allah

Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuan-Mu

Dialah permata yang dicari

Selama ini baru kutemui
Tapi ku tak pasti rencana Ilahi
Apakah dia kan kumiliki
Tidak sekali dinodai nafsu
Akan kubatasi dengan syariat-Mu
Jika dirinya bukan untukku
Redha hatiku dengan ketentuan-Mu

Ya Allah 

Engkaulah tempat kubergantung harapanku
Kuharap diriku sentiasa di bawah rahmat-Mu

Isnin, 8 Mei 2017

Kisah baru. :D

Allahurabbi.. Assalamualaikum blog yg dh lama menyepi dari sebarang berita sensasi.. :D

Meh nk cite sikit la psl 2017 ni ye. tahun ni merupakan tahun paling bz untuk sy. Tahun paling istimewa utk sy. Tahun paling bermakna insyaAllah untuk sy. Mohon doa semua ya untuk Allah permudahkan urusan sy tahun ni. kenapa tahun istimewa??? hahahahha.. malulaaaaa... maklumla org dh tua mmg pemalu sket kn..hahahha

Okla. mcm ni citenye. insyaAllah tahun ini semoga diizinkan Allah saya akan bertukar status. Minggu ni adalah minggu pertunangan kami. 13 Mei 2017. Kami kenal ? haaaa jangan ditanya..hahahha.. Tarikhnye 13 Feb. kebetulan sgt aturan Allah. plan asal bertunang 6 Mei. tp dek kerana ada mslh yg xdpt dielakkan. maka minggu ni lah harinya..sungguh!! sy debar!! hahahahah.. semoga semuanya berjalan lancar hendakNya.

Siapa pun dia. macam mana perangai dia. apa yang sy yakin adalah Allah dh hadirkan dia dalam ht sy pasti bersebab. Pasti baik utk sy. sebab sy percaya Allah beri apa yang kita perlu. bukan apa yg kita mahu. kn???

Dan insyaAllah majlis pernikahan dan resepsi sy akan berlangsung hujung tahun ini juga. Mohon doakan yg baik2 ye. :).. sbnya sy nk bertunang ni mmg xramai yg tahu.. ada makcik pkcik yg mmg xtau lg.. sje nk wt sepries..heheheh. insyaallah doakan jodoh kami berpanjangan dan kekal hingga syurga ye. Semua tu adalah tanggungjawab baru yg perlu sy pikul. bukan mudah membawa status tunangan org. sy perlu menjaga ht ramai pihak sblm buat apa2. dh xleh dh nk beryayaei ngn bff lelaki.

Jadi apa2 update untuk tahun ni insyaAllah sy akan tulis dalam blog ni ye. sy nk kena g training petangque dlu. gelapla kulit mse tunang nnt..hahahhaha.. sabooo jelaaa.. :D