Isnin, 28 September 2015

hazama

Assalamualaikum.

saya orangnya suka pada cantiknya garapan sesebuah lagu.. terutama liriknya.. melalui lirik, kita boleh tahu kisahnya. kadang2 lirik itu sendiri bersangkutan dengan kehidupan yg sedang kita alami. :).. lagu ni lagu lama.. tp liriknya sy suka.. pedih ke ht gitu..hehehh..





Ahad, 27 September 2015

Muhammad Ammar Firdaus.

Assalamualaikum..
Nk habaq, anak buah kami balik dh limbang pg ni..hUhuhu..bijak dh skrg ni.. dh boleh agah2..hehehhe..ummi ngah harap ammar n ibu sentiasa dipelihara Allah kt sne ye..😊..


Ha muka dobot sgt ni..hehehehhe..ummi ngah will miss u ammar..no matter how hard life is, ummi ngah will always b with u..😊.. semoga kita dapat jumpa bulan nov nnt ye..doakan ummi ngah, atok n nenek utk projek bln 12 nnt..😉..

Khamis, 24 September 2015

Imposible to forget..

Assalamualaikum..

Janji yg hanya tinggal janji..semakin lama semakin hambar..tp jangan bersedih kerana pasti ada hikmahnya disebalik semua ni.. ngah sedap2 main game, mulut sy xabh2 nyanyi lgu francisca peter.. tjuk xtau tp lgu ni popular mse zmn ummi muda..😊.. liriknya sy xigt smua..de la sket2..

"Bercinta sudah lama
Berkasih dan bermesra
Sedang enak dibuai rasa
Perpisahan tercipta

Mengapa sementara
Cerahnya cinta kita
Mendung tiba tiadaku pinta
Gelapnya suasana.

Walaupun bagiku
Amat berat melepasmu
Dan rintangan mendatang sayang
Terpaksa ku leraikan"

Lirik xabh sbb xigt..cari xjumpa..heheh..Tajuk xtau tp ckup sekdr melantun bait2nya buat ht rasa lega..heeeee..masih berusaha utk meletakkan kerinduan kepda Allah itu no 1..tp kdg2 kerinduan lain menjelma..namanya pun manusia kn..huhuhu..tp yela siapa kita kalau kehadiran kita dh xdiinginkan..mungkin hnya menggangu hari2 yg tenang..wahhhh..ckupla kot memulakan langkah, xdisambut baik..jd diamkan diri mgkin lbh baik..peacee..😊.. bln dpn dan strusnya adlh buln yg sibuk utk sy..letih juga..sy akan ke penang bersama guru2 lain utk melaksanakan tanggungjwb dan memenuhi keperluan kursus utk pelajar nusantara..tahun ni hnya pelajar indonesia dan thailand shj yg mndftr..30 org pelajr..harap anda smua dgr kata ye..😊.. baiklah, setakat ini shja utk mlm ni..esok sy bkerja..org bcuti sy bkeja..heheh..bsela klo fikiran terganggu sy mmg xplukan cti..tp sy perlukn kesibukan utk melupakan apa yg ada.. ma'assalamah wailalliqo'.. 😂

Sabtu, 12 September 2015

Makkah..

Assalamualaikum..
Mata xboleh nk lelap..sy tergerak nk.tgk berita online.. mata tertumpu pd satu berita..mata berair..hati terasa sungguh sayu dan risau.. Allahuakbar! Jemaah di sana sedang diuji.. secara fizikal mmg kita akan rsa betapa sayunya erti kehilangan..ttp dr sisi lainnya, betapa beruntungnya mereka, diambil nyawanya ketika memakai ihram.. insyaAllah akan dikumpulkan di akhirat dlm keadaan memakai ihram jga..amin yaAllah..semoga jemaah lain dipermudahkan urusan dan di beri pelindungan drpd Allah..

Rabu, 9 September 2015

Save the best for last..

Assalamualaikum..

Sy percaya setiap.manusia mmpunyai prinsip hidup msing2..kn???kn??? Tpu klo xngaku..hehehe..baik, pointnye gini.. sy scroll insta sy..tnmpkla stu gbr model llki yg merupakan  kwn sy sedang memegang pinggang si wanita..gbr tu diambil btujuan utk mempromosikan pakaian tersebut.. ttbe2, ht sy terdetik..klo suatu hari sy mmpunyai suami, adkah sy mahukan yg seperti itu..hahahaha..rse2??? Opkosla mintak jauh..hahaha..jhtnyeee mulut kn..bkn bmksud buruk ye..sy cme manusia yg mmg kuat cemburu..so bahayala kn klo bakal suami sy pegang pmpn lain..mau melenting makcik! Hahaha..prinsip sy adlah, sy menutup dan memelihara seluruh yg ada pada sy mmg utk suami sy..jd sy bdoa agar bakal suami sy nnt juga menutup dan memelihara apa yg dia ada hanya utk sy..wahhh!! Berangan sweet sekejap..hahahaha..i dont want any women c anything except muka dan tapak tangan dia je..even taik lalat pun bia sy je yg tau..hahahahaha..over x??hahahaha..tp yela..kte xtau jodoh kita kn?? Kdg2 msa silamnya hitam..tp masa dpnnye ke arah yg lbh cerah..well Allah will give us what we need not what we want..tu yg dup dap tu sbb cm surprise sgt kn..hehehehe..save the best for last..😊..today sy rse lbh siht jd mood ceria on..hihi..ok nnt chat lg..😊

Ahad, 6 September 2015

Cat in the house..

Assalamualaikum..
Sy xnk cte byk...sbb sy xleh stress buat mse ni..xtahan klo kple nyut2..hehehe..sy nk kongsi gbr kucing ksygn sy..😊..sbnye kmi xboleh kena bulu kucing..kami alahan..sbb asma..tp bmula dgn puss,adik sy bwk blek sbb ksian kt dia..dr umur 2 bln..smpi skrg dh 9 buln..mmbesr bgai juara..hihihi..kmi jge n lme2 jtuh syg..kisah KK n KJ nnt sy cte ye..ni sy knlkn dulu adk2 bulus sy..😊





Pengrang jantung..pengubat ht..peneman setia..pendengr yg baik..tp kdg2 kne cakar tu mmg pedihla..hahahaha..tp sy ttp syg mereka..😘.. kakak love u so much puss,KK, KJ n MCD..😊..semoga kalian sihat sejahtera ye..

Jumaat, 4 September 2015

salam jumaat.

assalamualaikum..
minggu ni terasa cepat masa berlalu.. dah seminggu rupanya. esok cuti.. so joging lg!! yeayyyy...heheheh.. minggu depan sy kembali bercinta dengan papan putih dan marker. so malam ni kte prepare brg ngajar ye.hehehhe.. fail kursus insyaAllah minggu dpn dh boleh edar. bila hari jumaat, waktu tengahari sy banyak habiskan masa dalam opis shj. mcm2 sy buat. :). tp arini tbe2 terasa nk tgk blog kawan2. de la dlm 2 atau 3 orag yg sy suka baca blog mereka. tp skrg blog tu dh di padam.. katanya malas nk menulis lg.huhuuh.. sy? sdakala rajin n adakala malas..hahahhaha.. klo rajin kje nk menaip jeeee.. kalau malas?? nauzubillah malsnya..hahhahaha. cm bse sy xdela hot story nk cte.. cme yela harini dpt jadual guliran jaga booth masa hari bersama pelanggan.. dan sy di padankan dengannnnnn... :/.. hehehehehe.. gosip yg menular membuatkan sy rse ksian dengan dri sendri..hehehehe.. tp sy jdkn ia satu hiburan utk mereka nk bercakap dengan sy. so biarkannn..ehehehhe. konon2 nk try berpuitis kt sni.. tp cm kaku plak rasa.. heheheh..nnt2 la ye sy cuba.. :)


Selasa, 1 September 2015

Liburan..

Assalamualaikum..

Harini kami diberi cuti sempena pendaftaran pelajar..tahniah kepada adik2 yg baharu mendaftar.. kakak pesan belajar rajin2 ye..dekat universiti bkn ssh nk lulus..kecualila medic atau yg seangkatn dgnnya.. sempena cuti sy dpt selesaikan banyak benda.. renew lesen memandu..beria sy bwk gbr baharu..sekali kena pakai gbr ic..ok fine..gbr ic mse tingkatan 6..hahahaha..mmg suci murnila mke..hahahaha..lepas selesai, sy terus bejmpa pakar..baik, yg ni sy rse ujian..ujian buat hambanya yg sorg ni..xpela..de org yg lbh teruk drpd sy..jd sy perlu relax dan keep calm..hahaha..asalkan mencegah dan mengaplikasikn ubat..insyaAllah smuanya akan ok...cme kdg2 ubat pun xde mkn..hahahahaH...mse tu geram je la yg bmkna..hahahahaha..pas sy selesai urusan tu sy g farmasi nk cri pesanan moksu sy..lepas tu prut sy kriok kriok,sy mkn maggi dan mnum jus buah..no sugar n its good..😊.. smpai umah sy main ngn kucing rse ngntuk pun de..tp wt xlyn..so ptg nk bwk kucing g spa..ttbe teringin nk mkn durian..so otw g nnt nk rembat 4 biji..hihihuhi.. okla nnt sy update lg..😊..