Ahad, 27 Mac 2011

oh daging bakar


entry kali ni sy nk berkongsi perihal daging bakar...
alkisahnya, sy mmg 'hantu' daging...
jd bila tgk crite korea and dorg banyak masak daging bakar..
kecur air liur tgk..
jalan penyelesaiannya,disebabkan harini hari minggu...
mle la otak ni terrfikir nk wt projek memasak..=)
pg2 lg sy dh pergi kedai mencari daging...
beli sekilo,sampai rumah merinate...
dan bakar...cecah air asam..wallaaaa...nyum2....tersangat la sedapnye...
sampai mak mentua klo de pun tak teringat dh..hhahahahahah...

~THE END~

Ahad, 20 Mac 2011

lempeng..


lempeng...ooo...lempeng...
menu sarapan sy pg ahad...
sambil meneguk teo panas...
sejuk2 cm ni..mmg mantop....=)


~THE END~

Sabtu, 19 Mac 2011

menu zaman dulu2


hmmm...nyum2..inilah antara mkanan favrt sy..
ubi rebus dengan sambal tumis...hohohoho
so ubi rebus ni merangkap sarapan+mkn tengahri dan makan malam..
sangat2 sedap...sangat2 berselera...
lme rsenye tak mkn cmni...
thnks umi....=)

Jumaat, 18 Mac 2011

........

You don't know how miserable the life people that love you with all their heart then you broke it like a pieces of glass that can't never be fixed and only God knows how its feel and you can't imagine it unless you will be in that's person shoes...

anda tidak tahu betapa hancur hidup orang yang mencintai anda sepenuh hati, kemudian anda menghancurkan hatinya menjadi seperti kepincangan kaca yang tidak akan mungkin dapat dibaiki dan hanya ALLAH yang tahu perasaan ketika itu dan anda tidak akan mampu mebayangkan keadaannya melainkan anda yang merasainya...

forget is the best medicine


i will forget all the past...
sy hnye akn memandang kehadapan...
dan takkn menoleh ke belakang...
hidup mcm roda kn...what u give u get back...

BUT I'LL NEVER FORGET TO SMILE!!!

p/s: ayie,sje cll ko td...juz want to talk to someone...n i choose u...=/...harap2 de la rezki...doakan aku ea...what is the best for me....Allah will give it to me...insyaAllah...

Khamis, 17 Mac 2011

hate it

sy ckup tak ske ble org yg kita percaya menipu sy!!!!

sangat2 tak suka....

takut plak timbul rasa benci di hati ni....

pleazzz laaa...ble sy ckp sy percaya means sy percaya...

but ble dh de 1 penipuan!!!!..

leave me alone!!!!!

Rabu, 16 Mac 2011

sana sini


15hb 3.2011...hari terakhir kak aiza ngn kami...
dia merupakan manager kami di RHB...
ni permintaan dia untuk amek gambar ngn kami...
anak2 buah dia...sedeyyyyyy....T_T..sob..sob..
thnks akk blanje kami,ajar kami,sabar ngn kami...n semuala...
semoga kt tempat bru akk lg hepi..=)



sehari sebelum,kak aiza mintak sy wtkn tiramisu untuk dia..
balik kje lepas maghrib trus g yummy bakery...
fuhhhh,nasib baik bukak...(kua mlm kne de teman,so bwk adik)..=)
mlm tu buat kek then esk pg submit kt akk...habis...Alhamdulillah...=)..
thnks sbb korg tak komplen klo tak sedap..hehehehe...

p/s: ayie,this is my tiramisu...second tiramisu...=)...as usual,dri sndri wt tp dri sendri tak mkn...hhihihi...

Selasa, 15 Mac 2011

thnks to u


sangat tenang...thnks to u sbb bg nasihat yang wt orang tak putus asa...=)..so dont worry ok ATIQAH...everythng's gonna b fine,InsyaAllah...sgt2 thnks for the cll n msj....so cheer up!!

p/s: ayie,if u read this....really nk borak2 ngongeng2 ngn ko...mengarut n tnye about lptp like before...still waiting for the parcel...ble nk sampi????huhuhu

Ahad, 13 Mac 2011

sunday..ahad...



rupe2nye cuti sekolah dah mula ea???yeke??sbb adik yang stay asrama tak balik hostel harini..
hehehe...boleh pulak mengajak sy berjalan2...
tengahari td si adik yang kecil nk makan bubur candil..
sy pun ok je,nasib baikla nk buatnye tak rumit...=)
siap menguli tepung pulut,sy mintak tlg adik menggentel tepung jd bulat2..
sy masukkn gula merah,santan dan daun pantan...
tadaaaaaaaaaa!!!siap...=)..

menjelang ke petang..ayah ajak kami pergi memancing...
pakej dengan picnic skali...heheheh..
tp,tak larat la...ayah ajak tp tempat jauh sangat...
kepala sy tak larat jalan jauh...mabuk(maluuuu)...hehehe
jdnye sy picnic di rumah bersama adik yang kelima..hehe..
sy ajak dia tgk crite kurafat...haaaaaa...
rupenye dia pun takut..sy mmg dh ttup mata dh..hahahaha..
so mlm ni sy nk rehat...terasa penat sgt2...ni je setakat ni...annyooooooo...

~THE END~


Sabtu, 12 Mac 2011

ice cream plzzzzzz


yeppeta!!domo chua!!!
ice cream chua ei....

lmenye tak mkn ice cream n bende yg de ice...
plzzzzzzzzzz...at least one...give it to me plzzzz....
boleh tak buat2 lpe pesan the pakar...huhuhu

tgk cte korea tu,terasa nk sgt mkn ice cream....
ice cream durian,sour lemon,...ooooohhhhhh....huhuu

~THE END~(sadness)

Jumaat, 11 Mac 2011

Allah tahu yang terbaik!! =)


aPa YaNg aNdA pInTa...

...tiDaK SeMEsTinYa aPa yAnG diPerLuKAn!

Kadang-kadang Allah sembunyikan matahari…

Dia datangkan petir dan kilat…

Kita menangis dan tertanya-tanya,

Ke mana hilangnya sinar…

Rupa-rupanya...

Allah nak hadiahkan kita pelangi..

ALLAH TIDAK AKAN GAGAL MEMENUHI PERMINTAAN,

teruskan berdoa tanpa ragu dan mengeluh!

DURI hari ini...

...adalah BUNGA hari esok!

SESUNGGUHNYA... ALLAH MENGURNIAKAN PILIHAN TERBAIK

BUAT MEREKA YANG MENYERAHKAN KETENTUAN KEPADA-NYA...

~THE END~


ASTAGHFIRULLAH


tsunami melanda jepun...dan kini dijangka tempiasnya akan melanda disekitarnya..

YA ALLAH,SIAPA PUN MEREKA,APAPUN AGAMA MEREKA,
HAMBA MOHON PADAMU YA ALLAH...
AMPUNKAN DOSA2 KAMI..
LINDUNGI KAMI DARI KEBURUKAN YA ALLAH...
SELAMATKANLAH KAMI...

headache


its coming again!!!! headache....
hohohoho..
have to sleep...have to....
its veryyyyyy ouch!!!

~THE END~

Khamis, 10 Mac 2011

masa untuk mengarut


a ring...cincin...=)..tbe2 tergelak ble tringat..
de org tanye,atiqah u ske tgk cincin n bracelet(gelang tangan) kn???
but y u tak pakai cincin ye??u ske pkai gelang je...heheh

soalan yang mmg slalu org tnye..specially kawan2...
sbb jarang de barang emas tersarung kt badan ni...
tp pd sesiapa yg mmg rapat,akan tau jawapannye..heheh
cme mungkin jawapan tu pd org lain macam mengada2 kot..but 4 me,
its a real me...n itu mmg prinsipku...^_^...


p/s: ayat dr blog someone :

"Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu
sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat
bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.♥"

tp bgku,orang yang mencintai seikhlas ht akan ikhlas walau apa yang terjadi dan tak akan pernah berdendam dan bermasam muka kerna sekurang2nya mereka pernah membahagiakan antara satu sama lain..

sok sek...sok sek...



mungkin jarang bertanya khabar melalui sms....talifon...
maaf,bukan lupa,sy ingat sentiasa...
sebab awk semua sentiasa menjadi kawan sy dan sy akan igt sampai bila2...^_^



kepada rakan2 di RHB...walaupun kita terpisah department...sy harap korg sentiasa igt...
PERSAHABATAN AKAN KEKAL SAMPAI BILA-BILA...


Ahad, 6 Mac 2011

tofu kegemaranku ^_^


disebabkan hari2 tgk show family outing(korea)...ble tgk dorg masak mkanan,terasa sdappp sgt2...so,sy cbe masak sup tofu yang myb mcm dlm show tu tp ala kemelayuan sket..hehehehe...hmmmm,mendapat sambutan jgk...blehla setakat nk bg perut 1 family kenyang..hehehehe...sy mkn pleng bayak sebab sy TERSANGAT sukekan tofu...=)...lg klo tofu yg mcm dlm gmbr ni...tekstur yg sangat lembuttt...aigoooooo chuaaaaaeeeiiii!!!=)..sedap sgt2..lepas ni nk cuba buat kimci pulak...=)


~THE END~

atlast i find u...=)


Musical "Cats"
Memory Lyrics



Daylight
See the dew on the sunflower
And a rose that is fading
Roses whither away
Like the sunflower
I yearn to turn my face to the dawn
I am waiting for the day . . .

Midnight
Not a sound from the pavement
Has the moon lost her memory?
She is smiling alone
In the lamplight
The withered leaves collect at my feet
And the wind begins to moan

Memory
All alone in the moonlight
I can smile at the old days
I was beautiful then
I remember the time I knew what happiness was
Let the memory live again

Every streetlamp
Seems to beat a fatalistic warning
Someone mutters
And the streetlamp gutters
And soon it will be morning

Daylight
I must wait for the sunrise
I must think of a new life
And I musn't give in
When the dawn comes
Tonight will be a memory too
And a new day will begin


Burnt out ends of smoky days
The stale cold smell of morning
The streetlamp dies, another night is over
Another day is dawning

Touch me
It's so easy to leave me
All alone with the memory
Of my days in the sun
If you touch me
You'll understand what happiness is

Look
A new day has begun

Rabu, 2 Mac 2011

ikhlas...


risauuuuu...sgt2 risauuuu....
kalau dh abh kontrak..nk kje pe???
huhuhuhu...
projek dh nk abh....=(...i'm so wooried...
when i cry at that moment td,one of my fren ckp "tiqah,aku tak pnh tgk ko lemah cmni..slalunye ko kuat"...sya(my fren name) sori sbb aku begitu dihadapan kamu semua....
sampai bos pun tau n dtg melawt...n tnye r u ok atiqah??...
thnks kak ruhaiza...i'll apreciate pe yg akk bg...
n now,kne betul2 cari kje len...BUMI INI LUAS REZEKI ALLAH ADA DIMANA2...igt tu atiqah!!!!

Selasa, 1 Mac 2011

=)



SMILE!!!!!!!!!!! =)

TM net



dh nk dekat 3 hari tenet kt rumah tak dapat langsung...
so penyelesaiannye td sy cll tm...
baik org tu..sabar ngn kerenah sy yang kne on lptp dlu....
so dia kne tgu...
mse cll td talifon rumah rosak..tbe2 terpadam...
dh risau dh cmne nk cll tm...tbe2 org tm tu cll hp sy...hohohoho..
tekejutttt..hhehehe...so truskn pembaik pulih tenet...
and dia ckp pe kate cik atiqah tukar SSID kpd nme cik atiqah..
so line kt umah ni nme sy..heheheh...
dia ketaw ble dgr sy ketawa..sbb sy terharu tenet dh boleh gune..hoohohoho...
terima kasih TM...=)..