Sabtu, 30 Januari 2016

KtO raja chulan.

Assalamualaikum..

Berkurun rsenye xmenaip.. sy mls nk berckp atau bkongsi cerita seketika..rse mls..byk bnde sy nk settle kn smpai ada bnde yg wt sy stress sy akn cept sgt menangis skrg ni..cengeng btol..jd sy memilih utk diam.. so td sy settlekn urusan di raja chulan.. dh seabad rsenye xnaik komuter..so sh naik komuter dan monorel..wahhh teruja tp agak penat sikit..cuaca skrg mmg menguji keimanan kn?malaysia freaking hot..hehehhe..berkobar2 sy g sne ble smpai tmpt tu tutup..huhhh..positif lg..kwn sy bwk sy jln ke times square..sy bkn kaki shopping jd mmg just jalan2 n mkn je..heheh..sy mmg xgmr hri cuti..sy lbh ske kje..ble kerja sy mmg xigt pape selain kerja..so cptla ari isnin..hehehhe..

Ha kn sy ckp sy mls cte..nau rse mls nk taip..okla jmpe lg nnt..😉

Jumaat, 15 Januari 2016

Sha & Shah..

assalamualaikum..

:)))))).. senyummmm..senyummm..senyumm... ok, sbb pe ek sy senyum? sbb mcm2.. mcm2 cerita.. mcm2 kisah.. yang paling best adalah bila semua orang  meminta sy untuk membuka ht sy untuk menerima dan mengenali orang lain..hehehhehe.

sebenarnya sy sendri yang xberani sbb bg sy buat apa sy berkawan dengan ramai lelaki dan sy xminat mcm tu.. ye sy mengaku mmg sy tau ada yang dh terus terang, dh menanti selama 2 tahun, ada yang bg hint, ada yang nk kenal.. sy xcntik.. jd sy xnk anda2 semua menyesal mengenali sy ok?.. :).. insyaAllah jumpa yg tepat nnt myb ht akan terbuka sendiri.. :)..

ok bukn nk bercakap psl ht. tp nk ckp psl de la satu cerita ni tajuknya SHA & SHAH.. kisah dua orang sahabat yang kahwin atas permintaan parents. :). tp rentetan dan cerita hidup mereka setiap hri memang kelakar.. xdela nk sweet2 ke pe ke kn.. just melawak2 n kasr2 skit yg sy rse thats the true color la kn.. so pd sy itu pleng sweet.. ok mmg la xleh nk teladani sgt sbb itu just cerita. but de satu part ni actually dia tunjuk yg xjd kn.. sha bangun tdo n tudung dia terselak sket n shah betulkan tudung dia. point is pelakon llki tu ade sense dlm situasi cmtu. memahami wanita bertudung sepenuhnya ini bkn mudah.. kdg2 orang smpai tanya :kau mandi laut pun pakai tudung?"hahahha.. zaman skrg bnde tu xpelik.. tp mse zmn sy sekolah rendah dlu, bnde tu jd satu perkara yang pelik sbb mse tu xramai yang bertudung penuh kn. bukan mudah untuk mencari seorang lelaki yang menghormati kita. dan lelaki pulak, janganlah asyik pke nk ajak pmpn klua je ye.. :).. okla nk sambung kje.. daaaaaaaaa...


Isnin, 11 Januari 2016

😊

Assalamualaikum..


Ku tlah melupakan dirinya Ku tlah benar-benar melepaskan Kini aku hanya ada kamu Mengertilah cintaku Kuatkanlah untuk bersamaku Teguhkan hatimu menemani aku Menjalani waktu-waktu hidupmu Aku 'kan selalu ada denganmu Memang benar aku mencintaimu Memang benar rasa menyayangimu Setulusnya rasa hati ini Hanyalah padamu Ku harapkan engkau yang terakhir Dalam hidup ini Setia bersamamu Hingga hujung waktuku Kekal bahagia selamanya Memang benar aku mencintaimu Memang benar rasa menyayangimu Setulusnya rasa hati ini Hanyalah padamu Ku harapkan engkau yang terakhir Dalam hidup ini Setia bersamamu Hingga hujung waktuku Hingga hujung waktuku Kekal bahagia selamanya Kekal bahagia selamanya


Kekal bahagia (ippo hafiz)

Rabu, 6 Januari 2016

Tere Liye

Assalamualaikum..

sekadar perkongsian drpd penulis kegemaran sy:

"Pilihlah pasangan yang kaya. Tapi bukan kaya hartanya, melainkan kaya waktunya, sehingga dia punya banyak waktu untuk dihabiskan bersama kita--termasuk saat dia sibuk sekalipun.
Karena hari ini, orang2 sebenarnya lebih banyak bercengkerama dengan pasangan nempel terusnya, yaitu gagdet macam HP, laptop, dsbgnya."
*Tere Liye


pandangan sy: betul sbnye.. kadang2 orang rasa dengan bagi hrta dan hadiah mahal2 boleh buat kita gmbira. tp xpun sbnye. kegembiraan tu xberpanjangan.. tp kalau diluangkan masa..mungkin sekadar berborak pun dh memadai kn. jd sesibuk mana pun kena juga selit waktu utk btnye apa2. yela sekurang2nya kita tau yg diri kita ni penting dan sekurang2nya kita tau kita dihargai dan diingati. berkata2 tanpa tindakan ibarat masak nasi tp beras xletak air.(boleh x?hahaha). Perempuan ni sbnye senang je nk bg dia stay ngn kita lama. bagi perhatian, ikhlas dan bagi kasih sayang. jangan sesekali kantoi de buat xbaik ngn pmpn lain. over bergurau ngn pmpn lain. n kalau dia dh tau n pernah nmpk, ha senyum2 jgk. tp dia akn mula berhati2 dgn ht dia dan xkn pernah beri harapan. so?? pilih la yg mne 1 ye. :). bye. 

Selasa, 5 Januari 2016

Mulut bertih jagung..

Assalamualaikum..

Sy rasa nk setting privatela blog ni.. mknenye hnya yg dpt jemputn dlm email akan boleh baca blog sy.. ok x buat cmtu..sbb skrg sy slalu menulis dlm ni..trasa cm xnk smua satu dunia baca..hehehe..so igt nk private kn.. tp msih berfikir..😊..arini ltih sket..dgn peristiwa kemalangan ptg td.. kepala berjahit..badan melecet luka2..hohoho..semoga Allah beri kesembuhan.. 😊.. lagi dilwale tajuk janam2 mmg melekat dlm kepala sy ni..aduhaiii..sy ske shah rukh khan n kajol..shah rukh mgkin sy ske gya gentelman dia..realitynya pun dia sgt menghormati wanita..xmnyakiti prasaan wanita..so dilwale mmg best..😉..

Isnin, 4 Januari 2016

Ikhlas itu sukr dicari..

Assalamualaikum..

Tiada kata..tiada apa2..cuma gbr sy akn kongsikn.. esok 5 januari.. salam perkenalan.. 10 tahun berlalu..semoga Allah menjadikan kita manusia yg sentiasa taat padanya..manusia yg ada wawasan hidup..dan manusia yg ikhlas dan bersedia..bkn main2..










Jumaat, 1 Januari 2016

Tahun 2016

Assalamualaikum..

Sy xsedar yg kita dh msuk thun 2016..Allahuakbar.. sekjp rse msa berlalu menandakan kiamat semakin menghampiri kita..sy plak mken butuk prangai di pengakhiran 2015..huhuhu..


Assalamualaikum 2016. Sy tak tahu apa yg akan awk lakarkan buat sy. Tp apa yg sy harap adalah lakarkanlah sesuatu yg bru dan indah buat sy seperti mana 2015 mmberi kenangan manis dipenghujungnya.. 2016, sy xkn pasang apa2 azam pd thun awk ni. Tp ada 3 pkra yg sy nk utk jd wanita lbh baik, mati dalam khusnul khotimah, berikan afiat buat mereka yg sy syg.. bertambahnya awk bermakna bertambah juga umur sy.. beryambahnye awk bmkna semakin singkt wktu hidup sy..bertambahnya awk bmakna smkin besar cabaran yg perlu sy tempuh.. berikan sy peluang utk mencapai apa yg sy niatkn pd tahun 2017 nnt.. 2016 sy harap semuanya akn baik2 shj. Lagi sekali, sy ucapkn ahlan wasahlan 2016.. menandakan sudah 10 berlalu..yg ikhlas itu mmg sukr di cari..2016 lahirkn sy yg baru, sikap yg bru, cara pemikiran yg bru dan ht yg bsedia utk dibuka.. kepenatan satu hri..jd sy tdo dlu ye.. bye