Khamis, 26 Februari 2009


Malam yang dingn bersama rintik hujan..Allah itu maha kuasa dan maha mengetahui...setiap doa yg dipohon seikhlasnya pasti termakbul....saya betul-betul bersyukur pada-Nya...kesedihan serta kesunyian yang menyelubungi saya 3 hari belakangan ni,akhirnya digantikan dengan kebahagiaan dan kegembiraan yang mengukir senyuman sepanjang wajah saya ketka ini...yang jauh kembali bertaut,yang dekat semakin dekat,yang sayang semakin kuat sayangnya dan yang benci semakin merindui...betapa indahnya kehidupan yang Allah kurniakan kepada makhluk ciptaannya...agar semua merasai keindahan itu...semoga Allah mengekalkan kebahagiaan dan kegembiraan yang dirasai selamanya..insyaAllah...

Khamis, 19 Februari 2009

gelora???


berlabuh tirai siang,menjelma sang malam...hati itu bergelut dengan jiwa sendiri..namun hati itu tahu akan punca ia terjadi...sayangnya hati itu jauh...jauh di bawa pergi...kemana warna-warna itu..???perubahan apakah yang tercipta..dasarnya itulah yang kelihatan,namun nun disana hati itu masih tetap begitu..setia menanti sinarnya menyinari..

dulu,santapan gembira menjadi menu setiap hari.namun kini,ia berubah sunyi...kerana kejauhan itu ia tercipta...namun,kerap kali sinarnya muncul kini...lakaran senyuman indah menghias rupa...bunga-bunga hati yang indah peneman jiwa...jauh itu bukan pemisah..namun,jauh itu ada rindu yang tak sudah...

JAUH?????itulah hakikatnya kini....namun DEKAT tetap dihati...semoga mimpi kekal meyinari hari-hari yang pasti...

pe ye?????

ni,gambar kami sewaktu kem di ulu bendul..best tempat ni..terima kasih kak miza,tolong masak..sedappppp....hehehehe..terima kasih syaz tolong snap gambar ni.....

waktu jalan-jalan dengan awan-kawan sama blok...best skali sekala bergambar kat public macam ni.hehehe

speaker baru..borong waktu di pusanika tadi..almaklumla,ada sale ICT..hehehe

Isnin, 9 Februari 2009

jauh itu indah

jauhhhh...
terasa jauh hati itu..
kian jauh,semakin jauh..
janganlah sesekali ia terus menjauh..

jauh..
fikiran itu melayang jauh..
terus menjauh..
penasaran jika ia terus menjauh..

jauh..
disudut itu,hati bertapak..
disudut hati tersimpan..
sejuta rasa untuk sesuatu yang jauh...

jauh....jauh dan jauhh....

Isnin, 2 Februari 2009

beraya dimana???(CNY)


salam buat semua...

waktu cuti haritu,orang cina beraya..yang kte ni merayap pergi ke johor..balik kampung...besssssttttttt..tp bukan kt muar,tapi pergi rumah makcik di kulai..sangat jauh..sampai jiji asek tanya kat ayah ble nak sampai...entah berapa hentian ktrg berenti sbb prt kte asek meragam jeeee...sian kat pert..heheheehe..ktrg bertolak jam 8 pagi...mulanya nak betolak malam..tu yg kte bwk motor mcm nk terbang tp tak terbang pun petang sabtu..siap mintak balik awal kt jurulatih...nasib baik mood dia ok...bermulalah perjalanan sehingga tiba di rumah mak andak jam 2 ptg..penat+lapar...ktrg tros mkn je pe yg de kat rumah mak andak haritu..eh,tak bagitau lg kn knp ktrg kne pergi rumah mak andak??????sbb adik makandak kahwin..tu je sbbnye...hehehe..kte ni satu badan sakit sebenarnye aritu coz ari sabtu aritu baru lepas kawat senjata n blajar menembak gne 3 jenis senjata..berat2 jugak senjata2 tu..tp gagah jugak la pergi sne..paling seronok,kte masak lauk pengantin ngn makteh..jd kitrg hentam je ikot kata hati..alhamdulillah jadi..mana tak jadinya,makteh mmg hebat bab masak ni..so semuanya selesai seperti yang dirancang dan pengantin pun makan bertambah...bertambah ke???entah...hehehehe..sambil menghabiskan masa,kte sempat pegang camera nikon d50 cik jul...best sgt2..macam pro je..tapi memang puas amek gbr gne camera tu...dh jadi impian nak beli camera tu..tapi tak tau ble..yelaaaaa,mahal kn..dh puas melaram ngn camera,jam 3 ktrg bertolak balik bangi...sebelum tu seinggah 101mall kulai...jaraknye beberapa km je dari rumah makandak..rancangnye nak bli jeans..tapi ktrg bli mcm2..dapat jugak la jeans tiga pasang..adik2 len dapat baju...pastu gatal tangan,masing2 amek slipar baru...hehehe..bli bayar..haaaaa..sampai beratus...nasib ayah yang bayar...ffuuuuuuuhhhhhhhh..sampai rumah jam9 kot...semua dah letih,kte paling awal tido..yela,badan memang dh tak larat..semua dah bengkak2..tapi jurney tu mmg best dan klo de kesempatan lagi memang nak merayap lagi...

Ahad, 1 Februari 2009

ku berharap(hijau daun)

disini aku mash sendiri,
merenungi hari-hari sepi,
aku tanpamu...masih tanpamu...

bila esok hari datang lagi,
ku cuba tuk hadapi semua ini,
meski tanpamu..meski tanpamu...

bila aku dapat bintang yang berpijak,
mentari yang tenang bersamaku disini,
ku dapat tertawa menangis merenung,
ditempat ini aku bertahan...

suara dengarkan lah aku,
apa khabarnya pujaan hatiku,
aku disini menunggunya masih berharap didalam hatinya...

suara dengarkanlah aku,
apakah aku slalu dihatinya,
aku disini menunggunya mash berharap didalam hatinya...

dan aku masih tetap disini,
ku lewati semua yang terjadi,
aku menunggumu..aku menunggu...