Khamis, 30 Julai 2015

Bebelan geramm...huhuhu

Assalamualaikum...
selamat hari raya aidilfitri sy ucapkn buat yg baca blog sy ni..hihi..de ke org bce? Hihihi.. msti mcm2 pglmn dan kenangan yg tcipta kn..😊.. sbnye sy xde mood nk menaip..tp de bnde yg buat sy trasa ht arini.. sejauh mne syg itu diukur.. ada yg mngtkn dgn wang ringgit..dengn brg mhl2 sbg adiah..hmmm..bg sy..klo pun seseorg tu bg pd sy kulit kerang yg dikutip tpi pntai sbg adiah pun sy terima..lg trima sbb sy tau dia ikhlas..baiklah..mgkin kita anggap gurauan ble mnyebut2 atau menceritkn kmbli nilai hrga brg yg kte beri..tp utk org yg xmmpu mcm sy, sy ckup terasa..huhuhu..maafla ye sy xmmpu bg adiah mhl2..dlm gurauan sbnye Allah nk tunjuk sesuatu..mgkin..mgkin sy plu ikut naluri yg smkin mengiyakn apa yg sy rasa.. sy bertekd sesuatu..jika nilai brg yg dkira mka sy akn beri..ttp, stelh itu sy xkn bpaling lg..semoga Allah permudahkn..😂

Ahad, 12 Julai 2015

Ramadhan bakal meninggalkan kita..huuhuhu

Assalamualaikum..

pejam celik dah sampai penghujung ramadhan tahun 2015 kn. tp jadual dan perancangan 2015 saya masih belum tamat. semoga Allah perkenankan dan panjangkn umur sy untuk merasai semua tu.. :)..
tinggal beberapa hari lagi umat islam akan meraikan hari kemenangan. apa agaknya persediaan kita?? baju baru ke? kuih raya ke? hmmm.. betul kata orang..semakin umur kita menginjak dewasa, perasaan teruja untuk tukar semuanya baharu semakin tipis. wahhh sy dh tua la ye? hahhahaha.. ofkos.. semakin hampir dengan tarikh kematian sy..

tahun ni alhamdulillah Allah beri kesempatan dan rezeki kepada kami sekeluarga untuk meraikan hari raya bersama ahli keluarga baru. Muhammad Ammar Firdaus b. Mohd Aizat. anak buah kedua sy.. yang pertama Allah lebih menyayangi.. :).. ummi ngah doakan awak bahagia DISANA.. :')..hampir setiap minggu dibulan ramadhan abang akan bermalam di rumah kami. wlopun rumah abang sekangkang kera kata org..hahhaha.. maklumla nk menggomol aanak buah pertama.. feel kotttttt...hehehehe..

macam biasa. sy paling teruja. sy blikn macam2.. such as kopiah, bju melayu n many more.. duit raya? hmmm.. mmg banyak thun ni.. 54 orang sepupu sy kena bg.. wowwwww...pengsan! hahahha..over the bajet bulan ni.. so sy akan meminimumkan perbelanjaan untuk bernafas dibulan tujuh ni..hehehe. fikir positif kurang mkn, berat turun lg..wahhahahhahaha..7kg for 1 month mmg sy xsangka.. but trust me, raya kompem akan claim blek 7kg tu..haahahhaha.. rendang kot!! ketupat!! ayam mask kicap nenek!! ohhhhhh mmg xkn boleh dipandang selintas lalu..hahahahha.. okla sy xboleh lama menghadap komputer,. syaratnye itu.. jd insyaAllah kit ajumpa lg nnt ye.. sy nk update psl KJ n KK n PUSS.. :).. last but nor list "SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!!!" EID MUBARAK TO EVERY MUSLIM ON THE WORLD ALSO ALL THE PEOPLE THAT I LOVE (u know who r u ryte?) hehehhe.. :)..bubye..