Khamis, 13 November 2008


Kala malam merembes embunnya...hati saya sesepoi angin yang menyapa...menggigil tubuh menahan dingin..tubuh saya tetap dingin walau diselubungi gebo..namun kesejukan hati ini,tidak akan ada yang bisa menyelimutinya...seraya angn malam ini menemani terangnya mata menghadap nota yang dibaca namun tidak terlekat isinya di minda...separuh minda saya memikirkan nota yang bertaburan minta dibaca,separuh minda lagi meminta saya supaya melayan kerenah hati malam ini..entah apa yang disembunyi,saya sendiri kurang arif untuk menafsir..walau tidak terluah dengan barisan kata,namun saya berharap agar kebahagiaan ini berkekalan bersulam kepercayaan..kata orang:"biar jauh dimata,asal tetap dihati jua"..rahsia dihati tiada siapa yang tahu...itulah hakikatnya...buat teman-teman terima kasih kerana tetap setia melayan kerenah sahabatmu ini..buat ana,terima kasih kerana sudi menemani saya menenangkan gelodak perut yang minta isinya...berselera kami menjamah mee goreng buatan kafeteria tadi...tidak lupa juga buat hasni yang sudi mengajar saya cara merapatkan diri bersama blog ini...maklumla saya budak baru belajar..hehehe..salam tulisan dan kalau rajin saya meluah lagi yeeee...assalamualaikum..

9 ulasan:

hasni Jamali berkata...

wah, sangat puitis ya!
bagaimana benak mahu terima titis2 tinta nota itu, jika hatinya ada di persimpangan yang lain. hmmm....?
terima kasih juga buat tikah yang senang faham dengan tunjuk ajar dari saya yang perlu banyak juga belajar ini. rajin2 juga menjenguk dan meninggal jejak di blog has, k....

www.insahjohana.blogspot.com

NuRuL aTiQaH mD sUhAdA berkata...

walau pun saya berpuitis,namun tak sehebat cik hasni...murid yang dikagumi..sama-sama kita meninggalkan jejak di blog antara kta agar hasilnya lebih mengagumkan jiwa...

mokcu berkata...

weh..haku mcm paham jek!poyo la kau!ckp org,dia y ade.. =p

NuRuL aTiQaH mD sUhAdA berkata...

apa yang mksu paham????akk yang jadi tak faham ni...jangan disalah tafsir tentang apa yang ditulis..mungkin apa yang ditafsir tidak seiring dengan apa yang ditulis...

mokcu berkata...

peh nk jwb pun puitis..
maapkn beta..beta xbrape paham ayat2 kalu sastera sgt ni!
huhuhuhu

CikLieYzaOnline berkata...

salam..
huhuhu...
nk tanya ni..mcmmana nak masukkan kalendar,jam dan lagu???
nak amik dari mana??hehehe...
kongsi jap ilmu...

NuRuL aTiQaH mD sUhAdA berkata...

salam...
wt saudari yang bertanya...mcm mna saudari dapat blog saya??
saudari click pada kalender dan jam saya,then saudari plih utk add gadget di blog saudari..mse memilih gadget tu,saudari add gadget html/javascript tak ilap sy..then saudari paste je kedalamnya kod klender dan jam yg saudari pleh...

Nik KrEaTiF berkata...

salam Cik Tikah..

tahniah sdr dah ada blog sendiri..teruskan berkarya ya...selamat maju jaya..

hasni Jamali berkata...

wah, tiQa sekarang dah boleh mengajar kawan2 lain ttg kalendar dan jam....tahniah....heheh....

juga sekarang sudah banyak pengunjung ya....