Sabtu, 24 September 2016

meraban..

assalamualaikum..

bila baca entry lepas rse cm wow lama xupdate.. rse mls plak nk teruskn part seterusnya utk korea..hhahha. so kita skip je la ek? :).. kami dh bermula dengan semester yg baru dan sy telah dilantik mnjadi ketua kursus. jadi masa lapang ada banyakkk sgt.. tp penuh dengan kajian. omg!! hehehe.. sbnrnye xde ape pun nk di luahkan. cuma yela, hajat utk ke umrah thun ni xkesampaian. mungkin Allah xizinkan utk thun ni.. insyaAllah sy nk puasa dan raya di sana.. :).

seorang teman akan menunaikan umrah nov ni. apa lg, sy dh bgtau awl2 nk kirim something. tp bukanlah barang (see buruk sangka le tu) haha.. nk kirim doa kt sne. tp dia kata sbg timbal balik sy harus teman dia g kursus umrah.. hahhaha... xmaula.. bukan mahram..wahahahhaha.. segala ketentuan itu dtg drpd Allah.. aturan hidup kita juga. kita merancang tp sememangnya Allah yg tentukan. bercinta bertahun2 xsemestinya akan bersama. kepada kaum lelaki di luar sana. andai kata ada anak dara yg hampa berkenan. g la jmpe mak ayah dia. atleast dorg tau dgn spe anak dia bkawan n the most important is nmpk kesungguhan di situ ye. bukan syokk bcnta pastu bg alasan xbersedia..rse nk penampau!! hahah.

kepada yg bertanya kpd sy, tq sy ucapkan kerana suka nk tersuka tanpa sengaja kt sy. tp maafla sy trauma dgn pktaan 'cinta'. kalau hanya kata2 sy mmg bolayan..bukn jual mahal tp mengenangkan umur yg dh nk padam ni..hehehe. yela banyak masa lalu yg sy buang menanti sesuatu yg xpasti dan terangnya mmg xkn berlaku. tp itu pngajaran. supaya sy lbh berhati2. sy percya Allah have something beautiful for me out there. terpke mcm nk sambung phd. tp ngh tgk n cri tjuk2 yg sesuai dlu. huhuhu..

msti tertanya sebab pe sy meluah gini. sbb ada orang yg bertanya utk meminta izin masuk ke dalam ht sy. kesungguhan yg sy nmpk. cuma agak terkjut ble ptama kali nmpk sy trus jatuh ske n yakin nk masuk bertanya. cuak kottt..hahahah.. ht sy Allah yang pegang. kalau nk ht sy minta kpd Allah utk bukak ht sy. sebab sy tiada kuncinya.. maaf sekali lg.. :).. peace no war.. heheheh

Tiada ulasan: