Jumaat, 5 Oktober 2018

2018

asslamualaikum semua!

kehidupan 2018 sy bermula dengan perubahan yang sangat besar. Bergelar seorang isteri sememangnya bukan satu tugas yang mudah. mungkin pandangan dan pendapat kita berbeza-beza kn? :)

apabila dah jadi isteri ni, macam-macam benda kita kena fikir. its a good way actually. hehehe. tp semua benda yang kte fikir tu sebenarnya menunjukan keutamaan kita kpd suami. Bagi saya cara paling mudah dapat pahala bila kita buat dan laksanakan tanggungjawab kita. As u know, saya ni bukanlah banyak nau pahala..hahahha.. jadi dengan buat suami gembira dan redha dengan kita insyaAllah kita dapat segenggam pahala tu. hope so ye encik suami.. :).

Sebagai contoh, saya ni cukupla malasnya nk melipat kain. tp bila dh kawin dan ada rumah sendiri, maka perkara itu menjadi wajib samda kita suka atau tidak. mujurlah suami seorang yang memahami dan ada beberapa tugas yang diambil alih olehnya. maklumla kami sama-sama bekerja. :) alsan kn? hahahahaha

nanti saya ceriatakan detik kami berkenalan, bertunang dan berkahwin memandangkan usia perkahwinan kami sudah mahu mencapai 1 tahun. :)

Tiada ulasan: