Khamis, 15 Oktober 2015

karet kek..

assalamualaikum..

entah kenpa lately ni sgt ske membaking atau mask..hahahahha.. mengisi masa terluang dan ht yg kosong mungkin.. :).. yela cara sy merawat ht adalah dengan melakukan aktiviti yg sy suka.. so baking n cooking!!! wlopun xdela sedap kn..hahhahha.. tp bolehla utk kenyang,.. utk jual hmmmm cm xsmpai lg thap tu kot..hahahhaha.. ok, semalam merupakan cuti tahun baru hijrah.. SALAM MAAL HIJRAH semua!! semoga keazaman kita akan lebih kukuh dan kuat utk mnjadi hamba ALLAH yg lebih baik.. semoga Allah memberikan berita dan kenangan terindah tahun ni. insyaAllah.

sempena cuti, sy mmg suka melepak umah makcik sy sbb sy suka main dgn adik spupu sy yg 6 bulan tu..hehehhe.. cepat sgt rindu kt dorg tu..cenonettt je masing2..hehehehe..so sy mmg akn msk klo g umah dia.. smlm dia request soh sy buat carrot cake. sbnye sy mmg xbpe suka buat kek sbb sy rse ssh nk jd..hahahaha.. dlu first tyme sy buat, kek tu jd cm plawood..hahahahhaha.. baling ke dinding pun xpecah..hahahahhaha/.. so sy tawakal je bwk resepi yg sy google n kol 12 sy mula membaking.hehehe

sy sbnye xfhm dengan fungsi oven yg sbnr2nya.. yela smlm mse sy bakar kek tu klo ikut resepi 45 minit 175C.. tp bhgian tengah kek masih basah.. secara logik, klo tinggikan degres kek akan hangus? kn? so bg mengelakkan kehangusan itu terjadi, sy pindahkan kek ke dalam microwave.. saya bakar selama 5 minit lg n alhamdulillah kek sy menjadi!! yeayyyyy.. bhgian tengah mask elok n moise..hehehehe.. thaqif suka sgt ble sy dtg sbb dia tau sy msti nk buat sesuatu utk dia..hahahah.. di bau je kek, dia trus g dapur n ckp.. "dapnyeeee auuuuu"..hahahhaha.. so comeila u ni syg...hehehehe..


sy tambah wallnut dlm dia.. so ble mkn de kruncy2 sket..hehehhehee.. ni gbr tenet sbb sy ni klo wt something mmg mls nk amek gbr..hahahhaha..lbh kurg tu la rupa kek sy.. kre jd la kn utk beginner?? hahahhahah.. bila sy buat roti n kek, otak sy terigt seseorang.. hahahhaha..dia pun hebat bab2 membaking ni.. dlu sy slalu jgk tnye pendapat dia..agaknye dia pun dh xkenal dh sy.. ke dh lpe terus kn..hehhehe.. okla, sy nk bersiap siaga utk mengajar hari ni.. hmm.. minggu dpn sy akan ke kelantan selama 4 ari.. mcm bse bawa student.. nnt sy update cerita ye.. :).. terima kasih blog sbb sudi jd tempt sy bercerita.. :)..

Tiada ulasan: