Selasa, 5 Mei 2015

LPT part 1 -cherating

Assalamualaikum..
bulan 4 dan 5 adalah bulan paling sibuk bagi sy.. maklumla setiap minggu sy mmg xkan dduk dirumah..ada sahaja program..samada peribadi atau melibatkan kerja.. hmmm.. bulan empt sahaja nk berkongsi 2 cerita. Sebanyak 2 kali sy meredah lebuhraya ke pantai timur dan 2 minggu berturut2..hehehhe..letihhh sgt sy rasa.. kali pertama sy pergi ke cherating bawa pelajar nusantara.. bersama dengan guru yang lain..ada sebuah memori yg mmg sy xkn lupa sepanjang perjalanan pergi dan balik..ada la kot Allah nk tunjuk sesuatu..😊.. sebelum sampai kuantan, sy ni mmg penggemar ikan patin..xkesahla masak macam mana..sy bedal je..heheheh..lg2 part lemak dia tu..ampunnnn mmg kompem sy xkn istiqomah diet!! Hahahaha..

Nk dijadikan cerita, ada seorg guru aka kawn sy yg sama mengajar dan kami bsama bwk pelajar..dia tahu sy gemar ikan patin.. maka dia yg mengatur semua utk kami berhenti makan di temerloh..Allahurabbi, masa tu mereka kata muka sy terlalu gembira dapat makan ikan patin masak tempoyak..hahhaha..mau xgembira, org belanja plak tu..hehehehe.. terima kasih ye sbb blanja sy..😊..








Gambar aktiviti lain sy xsempt ambil..maklumla sy kehulu dan kehilir..hehehehe.. pertma kali pergi tak bersama ayah..ayah ada urusan di bangi..jadi sy pergi sebagai wakil guru perempuan dan satu2nya guru perempuan yg ikut..heheheh..kemudian kami melawat pusat pelepasan penyu dan keropok lekor,satah dan otak2.. sedap rupanya kropok lekor yg baru direbus tu..hehehe..malam tu kami adakan acara persembahan pelajar, penyampaian hadiah dan tukar2 hadiah..meriah sampai jam 12 mlm.. huhuhu..badan sy letih sgt..ada yg ajak sy teman makan..kelaparan katenye..tp dek kerana sy terlampau letih maka sy katakan tidak..heheheh..maaf ye..hehehe..msuk bilik sy mndi dan solat dan kemudian sy kebummmm tdo sampaila subuh..hehehe..rse nikmtnya tidur.. okla, ni baru part 1 cerita tentang perjalanan ke pantai timur sy.. insyaAllah akan sy update part 2 pengembaraan sy ke terengganu pula..😊 bubyee..😊

Tiada ulasan: