Ahad, 12 Februari 2012

kenangan itu indah...

ASM
Akak, ayah memang tak berapa yakin jika angah naik bas, past tu naik feri pulak tu, dan baru sampai langkawi. Atas rasa ketakutan itu demi keselamatan angat ayah dan minta pak ngah (Fuad tempat tiket untuk angah. Kalau tak ada apa-apa aral angah punya flight pada 27 Ogos, jam 11.25 kalau tak jam 4.20 petang. Tapi yang pasti angah balik akan naik flight. Tak apalah ngah, atas apapun tanggapan orang yang penting angah belajar. Ayah terharu bila angah nak Chalange ayah untuk dapatkan yang lebih tinggi (ayah ada Master angah pasti Ph.D... wau tinggi tu) semoga ianya menjadi cabaran pada angah. So, dont worry for your journey, angah balik naik flinght dan ke langkawi pun naik flinght. Alhamdulillah rezeki kita masih ada, tuhan masih sayangkan kita semua. Amin. Jumpa lagi.
Ayah.


*ni email ayah masa saya pertama kali menjejakkan kaki ke langkawi untuk sambung STPM...ramai yang mencemuh...saya sedar akan diri saya yang serba kekurangan dari segi akademik...namun saya diam dan saya pegang kata-kata umi "akk jangan peduli apa orang kata...orang yang berani je leh amek STPM ni..buktikan yang abang ngan akk akan sama-sama sambung degree nnt"...mmg betul..doa ibu bapa sangat mustajab..mereka kekuatan saya...bila kenang peristiwa ni,mmg sedih teramat rsenye...sehigga kini,masih ada yang irihati dengan apa yang saya miliki walau daripada usaha sendiri...kerna bg mereka saya tidak layak untuk semua itu...prinsip saya"jangan dilawan kata-kata cemuhan dengan kata-kata, tetapi lawan ia dengan membuktikan bahawa kata-kata itu adalah kekuatan untuk kita berjaya. Bila terbukti,dengan sendirinya orang yang berkata tidak akan berani memandang wajah kita...kerana kata-kata itu telah memakn dirinya.."...Allah maha adil...

*bukak email lme2 tbe2 terbaca email ni...jelas sgt ayah sayangkan saya...anak-anak yang lain juga...:)...terima kasih ayah...walau pun ayah garang,tp setiap kata-kata ayah akk tau itu yang terbaik walaupun kadg2 akk terpaksa akur dengan keputusan tu...

2 ulasan:

Azeqa berkata...

dear, patutlah lama dekat langkawi..:D which school dear? jauhnya merantau..:D

*@t!q@h* berkata...

hehehehe...already story mory kt u kn??hehehehe...Sekolah Menengah Kebangsaan Mahsuri...sebelah MRSM langkawi...umah mkcik kt MRSM tu...heheheh...nk g oversea tak dpt...g pulau je yg mampu..hahahahah..:D..but its a wonderfull moment la...