Khamis, 10 Februari 2011

~^_^~


Alhamdulillah sy diberi peluang memperolehi rezeki dr ALLAH...semoga nikmat dan rahmat MU tidak putus buat kami semua....Alhamdulillah...

terasa ingin berkongsi cerita hari ini...jarum jam diangka 8...dlam ht "takpe,masuk opis kol 8.45"..konon2 nk lambatla...lepas bersiap,kunci pintu(terlupe kunc grill) sbb igt abg kje petang...hohohoho...start motor dan mle kn perjalanan dgn tenang sbb kete tak banyak atas jalan...sampai masa nk daki bukit(tak bpe tinggi pun)gear motor tak berfungsi...ALAMK!!!!!!!!!...npe plak motor ni buat hal time cmni...tgk jam awl lg...nasib baik (fuhhhh)...call abg(sbb mtr tu mtr dia)ngeeeee....igt dia nk marah...dia dr tempat kje terus pecut scooter ku(kami tukar2 mtr)hehehe..terus ke tempat kejadian...sambil tgu sy pun cuba tgk pe yg rosak...rupenye rantai dia dh terkeluar dr landasan..klo rantai basikal leh la jgk betulkan..rantai mtr agak besar...tgn plak tak bpe nk kecil..takt tersepit..heheh..pas abg betulkan,kami gerak g petronas untuk tukar mtr..sy nek scooter...abg anta ke bengkel...huhuhuu...sori abg sbb tak g servis aritu...tak larat nk g mne2...pastu sampai tempat kje pakcik guard tanye "eh,naik mtr lain plak??"..sambil sengeh2 jawab "mtr sy rosak td pkcik"..hehehe...pkcik2 tu dh nek kenal sbb sy satu2nye pkja wanita yg park mtr kt lua n depan post guard tu..hehehe..masuk je opis,wt kje cm bse...tp de jgk kwn2 yg tegur mke sy pucat..hahha...5.45 je,kami trus kejar lif nk balik..klo lambat lif penuh...so sampai umah trus solat n mkn sbb tak sarap n lunch td..(hari2 cmtu sebenye)..heheh...

okla nk stop tulis dlu..lptp ni panas plak..hehe..berpeluh2 sy pangku..heheh
aslmkm...=)

Tiada ulasan: